14.8.2021

Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma. Mark 1: 15

Jumalan ikiaikaisessa suunnitelmassa ihmiskunnan suhteen on taas yksi ratas pyörähtänyt. Jumala on lähettänyt Poikansa maailmaan. Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Nyt korjataan vauriot, jotka aiheutuivat syntiinlankeemuksesta.

Ensimmäiset sanat, jotka Jeesus lausuu Markuksen evankeliumissa, menevät suoraan pelastuksen ytimeen: ”Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma.

Ja tämän ilosanoman oli jo Herran enkeli ilmoittanut paimenille Betlehemin kedoilla: ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja.” (Luuk 2: 11)

Nyt sinun täytyy vain tehdä mielenmuutos. Sinun on käännyttävä pois synnistä, kaikesta, minkä tiedät Jumalan tahdon vastaiseksi.

Ja sitten sinun on vain uskottava hyvä sanoma siitä, että Jeesus on Vapahtajasi. Hän ristinkuolemallaan sovitti maailman synnin, sinunkin syntisi.

— Mutta mistä minä saan voiman kääntyä ja uskoa tämän? sinä kysyt. Olen niin kylmä ja kova. — Niin on sähkölamppukin. Kovaa, kylmää lasia ja metallia. Mutta kun painat katkaisijaa, yhdistät lampun virtalähteeseen. Huoneesi täyttyy lämpimästä valosta. Lasilla ja metallilla ei itsellään ole tätä ihmeellistä kykyä. — Sen ymmärrän. Mutta miten voin saada yhteyden tähän ’voimavirtaan’? Miten voin päästä osalliseksi Jeesuksen sovitustyöstä? Rakas kanssakulkija! Et ole ensimmäinen, joka kysyy tätä, etkä viimeinenkään. Vastaus on hyvin selkeä ja yksinkertainen. Paina rukouksen katkaisijaa!

Voit aloittaa kertomalla Jeesukselle kovuutesi, haluttomuutesi ja epäuskosi. Ei Hän hätkähdä, sillä kyllä Hän ne jo tietää. Jatka sitten pyytämällä vilpittömin sydämin Jeesusta ilmaisemaan itsensä sinulle!

Hämmästyt kuten lukemattomat ihmiset! Nämä kertovat, kuinka Jeesus todella ilmaisi itsensä heille ja kuinka he saivat voiman kääntyä ja uskoa Häneen.

Kaikki tämä Jumalan lahjana sinullekin! Rukoilethan!

Teksti: Veli Johannes