13.10.2020

Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä. 1 Tim 6: 10

Raha itsessään ei ole pahaa vaan neutraalia. Mutta ihmisen hulluuksien syvin syy saattaa olla rahan himossa. Tarvitset rahaa kuluttaaksesi sen kaikkinaisissa mielihaluissasi. Mielettömät tekosi ovat versoja, jotka kasvavat yhteisestä juuresta. Versot osoittavat sen. Itse juuri on kuitenkin piilossa. Hedelmänä ovat monenlaiset kärsimykset, jopa eksyminen pois uskosta.

Sananlaskujen kirjassa onkin selkeä ohje: Älä rehki rikastuaksesi, älä tuhlaa ajatuksiasi siihen. (Sananl 23: 4)

Oletko rikas tai köyhä? Se ei merkitse mitään. Sama rahanhimo voi asua kummankin sydämessä. Köyhä hymähtää mielessään halveksivasti, kun yritysjohtaja, jalkapallotähti tai joku muu upporikas saadaan kiinni miljoonien eurojen veronkierrosta, tai kun talousjohtaja paljastuu yhtiön varojen kavaltajaksi.

Köyhä itse saattaa kuitenkin väärentää tietoja veroilmoitukseen muutamien kymmenien eurojen takia. Hän toimisi varmasti samoin, jos hänellä olisi mahdollisuus havitella miljoonia euroja.

’Joka on vähässä vilpillinen, se on vilpillinen myös paljossa.’ (Luuk 16: 10) Tässä on itsetutkistelun paikka sinulla ja minulla, meillä jokaisella!

Apostoli kirjoittaakin: ”Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon.” (1 Tim 6: 9)

Herra, varjele meidät rahanhimolta! Ettemme joutuisi kiusaukseen! Ettemme lankeaisi ansaan, tuhoavien himojen valtaan!

Herra, varjele meidät uskossa!

Teksti: Veli Johannes