Elisan ja DNA:n HD-lähetykset alkoivat

image

*8.5. päivitys

Eikö TV7 näy, vaikka ennen näkyi?

Elisa ja DNA vaihtoivat tiistaina 7.5. TV7:n lähetykset SD:stä HD:hen. Molemmissa kanavapaikka pysyi samana, vain lähetysformaatti vaihtui. Monissa televisioissa ja digibokseissa tämä tarkoittaa, että kanavat pitää virittää uudestaan.

Kaapeli-TV-operaattorit DNA ja Elisa siirtyivät tiistaina 7.5. HD-jakeluun TV7:n lähetyksissä. Useilla katsojistamme TV7:n kanavapaikalla ei sen jälkeen näkynyt lähetystämme. Suurimmalla osalla palautteiden perusteella tilanteeseen joutuneista asia korjautuu kanavien uudelleenhaulla.

TV7:n näkyminen DNA ja Elisan kaapeli-TV-verkossa edellyttää kuitenkin, että TV-vastaanotin pystyy vastaanottamaan HD-lähetystä, ja että esimerkiksi kanavapaikan yksi Yle TV1 HD näkyy.

Mikäli TV on HD-yhteensopiva, mutta kanavien uudelleen hakeminen ei jostain syystä ratkaisekaan TV7:n näkyviin saamista, niin kannattaa palauttaa TV:n tehdasasetukset ja tehdä kanavahaku sen jälkeen.

Jos sinulla on onglemia tai raportoitavaa asiasta, voit olla yhteydessä meidän HD-tukinumeroomme 050 572 7070 (auki arkipäiväisin) ja HD-tuen sähköpostineuvontaan hd-tuki@tv7.fi.

*6.5. päivitys:
Sekä DNA, että Elisa siirtyvät TV7:n lähetyksissä HD lähetyksiin tiistaina 7.5.2024. DNA siirtyy sekä kaapeli-TV-lähetyksissä, että DNA Viihde IPTV-palvelussa TV7:n osalta HD-lähetyksiin tiistaina 7.5.2024 klo 10:00. Lähetysten kanavapaikka säilyy ennallaan kanavapaikkana 42.

Myös Elisa siirtyy sekä kaapeli-TV-lähetyksissä, että Elisa Viihde IPTV-palvelussa TV7:n osalta HD-lähetyksiin tiistaina 7.5.2024. Sekä kaapeliverkossa, että Elisa Viihteessä kanavapaikka säilyy ennallaan. TV7:n kanavapaikka Elisan kaapeliverkossa on 68 ja Elisa Viihteessä 533.

*16.4. päivitys:
Taivas TV7:n HD-lähetyksiin siirtymisen seuraava vaihe kaapeli- ja IP-TV-lähetyksissä on päivitetyn suunnitelman mukaan toukokuussa 2024. HD-lähetyksiin on jo siirrytty Taivas TV7:n Netti-TV:ssä sekä Telia Play ja Maxivision -IPTV:ssä.

Netti-TV:ssä katsojiemme käytössä on myös teknisesti kevyempi alhaisemman resoluution lähetysten katsomismahdollisuus ”vaihtoehtoinen soitin”-valinnalla, joka on tarvittaessa otettavissa käyttöön TV7:n Netti-TV:n katselussa.

Kaipaatko lisätietoja?

Tarvittaessa annamme lisätietoa HD-siirtymästä arkipäivisin HD-tukinumerossamme 050 572 7070 ja HD-tuen sähköpostineuvonnassa hd-tuki@tv7.fi, joita palveluita jatketaan toukokuun 2024 loppuun saakka.