Joulun Sankarille kuuluu kunnia

image

Joululaulut ovat niin kauniita ja puhuttelevia, erikoisesti vanhat joululaulut. Sain jälleen kerran laulaa yhdessä muiden kanssa ”Enkeli taivaan lausui näin” sekä ”Maa on niin kaunis kirkas Luojan taivas”. Vietimme rukouspuhelinvastaajien joulujuhlaa TV7 Taivas Studiossa. Rakkaat rukouspuhelinvastaajaystävämme tulevat vapaaehtoisina ottamaan vastaan suoraan rukousohjelmaan tulevia puheluja. Satoi tai paistoi, oli lunta tai jäätä, he tulevat palvelemaan. Vietimme jouluista iltaa yhdessä. Masumme olivat Kirsin keittämää joulupuuroa täynnä; mieli kirkkaana lauloimme samoja joululauluja, joita olemme joka joulu laulaneet.

Taas kaikki kauniit muistot mun tulee mielehen: lumivalkeat pellot, puistot ja juhla Jeesuksen.” Joulusta on viety pois joulun Sankari, Jeesus. Tilalle ovat tulleet jos jonkin sortin pukit ja tavarat, mutta monissa joululauluissa on sanoma jäljellä. Kaupoissa ja kauppakeskuksissa soivat myös ne hyvät, vanhat joululaulut, joissa kerrotaan Jeesus-lapsesta. Hän syntyi talliin ja kuoli ristilläsovittaakseen ihmiskunnan synnit. Siksi kannatan joulumusiikin soittamista yleisillä paikoilla.

Olimme Tallinassa Taevas TV7:n 7-vuotisjuhlassa. Juhlat pidettiin helluntaiseurakunnan tiloissa keskellä Tallinnaa. Juhlassa oli erikoinen ohjelma, kun kaksitoista 713-vuotiasta lasta lauloivat kukin vuorollaan yleisön ja kameroiden edessä. Heitä säesti pieni orkesteri. Jokainen lapsi oli puettu kauniisti ja he esittivät laulunsa erittäin hyvin ja reippaasti. Välillä syötiin täytekakkua ja taas laulettiin. Minua kosketti erityisesti 11-vuotiaan tytön laulu, jonka kautta tyttö oli löytänyt uskon Jeesukseen. Hän halusi laulaa tämän laulun, että joku kanavan katsoja voisi myös löytää Jeesuksen laulun kautta. Minun oli vaikea pidätellä kyyneleitäni, kun kuuntelin tämän pienen, kauniin tytön evankelioivaa esitystä. Kaikkien muidenkin lasten esiintymiset ja laulut koskettivat sydäntäni ja varmaan myös kaikkien läsnäolijoiden sydämiä. Taevas TV7 oli järjestänyt ja kuvannut syksyn aikana lasten laulukilpailun, jossa 45 esiintyjästä kanavan katsojat saivat valita parhaat Taevas TV7 juhlaan. Tilaisuus kuvattiin suorana Pildiraadion nettisivuille. Editoinnin jälkeen se esitetään myös vironkielisellä Taevas TV7-kanavalla. Mahdollisesti ohjelma nähdään myös TV7:llä Suomessa kanavalla ensi vuonna, kunhan ohjelmaan saadaan suomenkielinen tekstitys. Näin saamme olla siunaamassa omalta osaltamme Viron kansaa, lapsia ja perheitä. Tämä laulava Viron maa on ollut kauan kommunismin vallan alla, joten vapautuminen tästä ajasta kestää useita vuosikymmeniä. Iloitsin, että meillä on Virossa Taevas TV7. Meillä on hyvä ja toimelias henkilökunta, joka tekee työtä ja rukoilee. Iloitsen heistä jokaisesta ja erikoisesti kanavan päälliköstä Päivi Pitkosta, joka on ollut alusta lähtien rakentamassa vironkielistä kanavaa. Hän tekee työtä koko sydämellään.

Käväisimme Martin kanssa Tallinnan vanhankaupungin joulutorilla. Siellä oli myyntikoju toisensa vieressä ja torin keskellä iso joulukuusi. Torin laidalla oli koristeltu iso esiintymislava, jossa pyöri kaupallisia mainoksia. Etsin seimiasetelmaa tai jotain viestiä joulun Sankarista, Jeesuksesta. Hänet oli jätetty kokonaan syrjään ja kaupallisuus oli vallannut jokaisen neliömetrin torilla. Seimiasetelmat ovat hävinneet yleisestikin joulusta, myös täällä Suomessa. On ikään kuin siirrytty siihen pakanalliseen aikaan, johon aikanaan 300-luvulla Jeesuksen syntymäjuhlakin sekoitettiin. Näissä mietteissä kuljimme vanhankaupungin katuja pienessä pakkassäässä auringon vinosti paistaessa vanhojen talojen välistä.

Kiitämme Jumalaa, sillä saimme Poliisihallitukselta viiden vuoden rahankeräysluvan. Aiemmin oli mahdollista hakea vain kahden vuoden lupaa, mutta nyt haimme kerralla viiden vuoden lupaa ja saimme sen. Tarkkaan siellä tutkittiin, kuinka rahat on käytetty. Tämän luvan saaminen osoittaa, että voimme ainakin nämä seuraavat viisi vuotta toimia, koska Jumala tietenkin vaikutti luvan saamiseen, ja sitähän me rukoilimme. Hän on uskollinen ja vanhurskas, eikä Hän jätä työtään kesken.

Me, jotka olemme koristaneet monta kuusta, laulaneet tuttuja lauluja, tuottaneet iloa lahjoilla, me tiedämme: joulun sanomaa ei kuulla kaikkialla. Me, jotka katsomme lastemme kasvoja kynttilöiden loisteessa, heidän kirkkaita silmiään, me tiedämme: joulun sanoma ei unohdu, se kuuluu kaikille, kaikille.” ( Lassi Sinkkonen )

Siunaten

Mirja

503870d3-094a-4531-88f6-fb89976f56df