Suloista suvea

Istun lomakotimme terassilla lämpimänä kesäkuun iltana ja katselen järvelle. Tuuli on iltaa myöten tyyntynyt. Päivällä olimme soutelemassa, ja järvellä oli melkoinen aallokko, joka heitti pientä venettä varsinkin silloin, kun iso vene kulki järvenselällä ja toi isoja aaltoja. Onneksi pääsimme tyynelle puolelle saaren suojaan, jolloin annoimme veneen lipua rauhassa. Valkoiset lumpeet peittivät rannat ja joutsenpariskunta vahti pienokaisiaan tarkalla silmällä.

Kyllä kesä on hienoa aikaa. Joka puolella on elämää ja kaikkialla soi. Tuuli soittaa puissa humisevaa laulua ja linnut vielä laulavat oksilla kirkkaasti ja moniäänisesti. Vesi tuo oman sointinsa, kun aallot milloin läiskyvät rantakiviin, milloin hiljalleen liplattelevat laituria vasten.

Koronarajoitukset ovat hellittäneet ja ihmiset saavat taas kulkea vapaasti ja tavata toisiaan. Lohjansaaren seurantalollakin oli jo yhtenä lauantaina kesätori. Myyjiä oli paljon ja ostajia myös. Torilla on mukava ostella kotona leivottua pullaa ja paikallisten viljelijöiden tuotteita.

Siinä seurantalon vieressä on Terijoelta siirretty huvila, jossa on antiikkikauppa ja taimitarha. Olen ostanut sieltä monia tavaroita ohjelmien lavastukseen, ja omistajapariskunta tuli meille tutuksi vuosien aikana. Talvella tapahtui kuitenkin paha onnettomuus, kun isäntä kaatui tikkailta ja kuoli saamiinsa vammoihin. Tapasin nyt hänen vaimonsa torilla, jossa yhdessä itkimme ja keskustelimme asiasta. Hän oli koonnut voimansa ja lähtenyt myymään kukkiaan seurantalon torille. Hän kertoi, että miehensä äkillisen kuoleman jälkeen hän on paljon rukoillut ja lukenut Raamattua. Jumala on antanut voimaa nousta uuteen päivään.

Jospa ymmärtäisimme, kuinka ohut on se lanka, joka pitää meidät hengissä. Kuinka tärkeää on vaeltaa Jumalan yhteydessä ja rukoilla, että osaisimme laskea päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen.

Järvien vedet ovat lämpimien säiden ansiosta nopeasti lämmenneet. On ollut ihanaa pulahtaa saunasta uimaan. Miten virkistävältä tuntuukaan saunoa ja uida kaikessa rauhassa. Kiireisen ajan keskellä ja monien vastuiden painaessa on tärkeää saada ihan luvan perästä viettää levollista aikaa.

Kiitän Jumalaa, että hän johdatti meille tämän Lohjansaaren kodin. Kun tapasimme Kaipaisen pastoripariskunnan, Martin ja Kertun, he kertoivat, että ovat myymässä mökkiään. Tuolloin emme tienneet tv-kanavan perustamisesta vaan etsimme kesäpaikkaa. Kaipaiset olivat olleet mökin omistajia 40 vuotta. Paikka oli heille rakas ja he rukoilivat siihen uskovia uusia asukkaita. Niin me kohtasimme ja ostimme paikan lomakodiksemme. Kun saimme mökin kunnostettua, tuli tehtäväksemme tv-kanavan perustaminen. Loppu onkin sitten historiaa, mutta tämä Lohjansaaren koti on ollut ja on rukouksen ja rauhan paikka.

Teemme työtä kesäaikana usein etänä, kumpikin omissa nurkissamme. Välillä keitän kahvia ja sitä istutaan juomassa sään salliessa ulkona tai sateessa lasiverannalla. Nyt kun aloittelemme lomakautta, on mukava ajatella, ettei tarvitse niin usein ajella kaupunkiin ja takaisin. Voimme asettua olemaan paikallamme. Perhettä tapaamme ja joitakin ystäviä, mutta loma-aika on toivoakseni hiljaiselossa olemista. Välillä käymme toimistolla katsomassa postin ja viemässä kaupan kirjamyynnin paketit postiin.

Uusi Christina-lehti on jo valmistelussa. Kirjoitukset ja kuvat on saatava taittajalle ennen lomia.
Me uskovat hajotamme ajatteluamme, mieltämme ja aikaamme moneen suuntaan. Maailman asiat kiinnostavat ja niitä on tärkeää myös jossain määrin seurata. Kuitenkin on paljon turhaa, joka on hyvä jättää pois, kuten sellaisten tv-ohjelmien katselu tai sellaisten lehtien lukeminen, jotka eivät meitä ravitse eivätkä ole iankaikkisuuden kannalta hyväksi. Mielemme jää kiinni asioihin tai mielipiteisiin, jotka eivät vahvista uskonelämäämme. Sielunvihollinen yrittää kaikin keinon koukuttaa myös uskovia pois Jumalan sanan ääreltä kaikkeen turhanpäiväiseen.

Toivonkin, että kristillinen hyvä kirjallisuus ja lehdet ovat niitä, joita luemme, ja kristilliset ohjelmat niitä, joita katsomme. Esimerkki on paras vaikuttaja lasten ja nuortenkin kasvatuksessa oikeaan suuntaan ja puhtaaseen elämään.

Kun kuljet tässä päivässä,
tässä maisemassa,
vielä tässä maisemassa pane muistoon apilaniityt
ja lammet lumpeineen
ja sydämeen kaikki laulut ja usko huomiseen. – Maaria Leinonen –

 

Suloista suvea!

Mirja