Olkaamme isaskarilaisia

Mannerheimin kerrotaan puhutelleen suomalaisia sotilaitaan talvisodan aikana: “Te Isaskarin pojat”. Todennäköisesti Mannerheim tiesi isaskarilaisten olleen Raamatun mukaan se Israelin heimo, joka “tiesi ajat ja sen, mikä kulloinkin oli Israelille hyväksi”.

Esirukoilijat ovat maamme vartijoita, joiden tehtävä on tarkkailla vartiopaikaltaan ympäristöä ja tehdä hälytys, jos vihollisia on näköpiirissä.

Vartijat näkevät Pyhän Hengen avulla myös hengellistä maailmaa ja sen toimintaa.

He arvioivat näkemäänsä ja kuulemaansa ja ymmärtävät, mitä kulloinkin on tehtävä.

Joskus he alkavat välittömästi rukoilla torjuakseen uhan. Joskus mukaan tarvitaan suurempi joukko rukoilijoita, ja joskus on kutsuttava koolle koko rukousarmeija, ja julistettava yhteinen paasto.

Herra Sebaot on kutsunut TV7:n Suomen sofariksi, kokoamaan rukoilijoita rukousmuurille erilaisin kokoonpanoin aina tarpeen mukaan. Jo vuodesta 2014 TV7 on järjestänyt joka toinen kuukausi kansallisen paasto- ja rukouspäivän Suomen puolesta, ja sen yhteyteen suoran rukousohjelman, joka kokoaa tuhansia rukoilijoita.

Nopeasti kuitenkin selvisi, että ajat vaativat vielä tiiviimpää rukoussuojaa Suomen ympärille. Niinpä paasto- ja rukouspäivien lisäksi syntyi maakunnallinen rukousarmeija, Suomen rukousviikot. Maakunnat rukoilevat vuoroviikoin yhteisten rukousaiheiden puolesta ja näin muuria rakennetaan koko maan ympärille. Rukouksissa on mukana aina tietenkin Israel, jonka siunaaminen tuo siunauksen myös meidän maallemme.

Joskus eteen nousee äkillinen suurempi uhka, jolloin lähetämme rukoushälytyksen kaikille rukousarmeijan esirukoilijoille.

Rukoilijat toimivat itsenäisesti omissa maakunnissaan ja omilla paikkakunnillaan, ja yhteiset rukousaiheet ohjaavat rukousta. Joissain maakunnissa rukoilijat kokoontuvat yhteen rukousviikkojensa aikana. On toivottu – ja myös Herra tahtoo, että rukousarmeijan yhteys vielä entisestään tiivistyisi. Hengen yhteyden lisäksi henkilökohtaiset kontaktit ja yhteiset rukouskokoukset ovat tarpeellisia.

Jos Jumala suo, aloitamme tänä vuonna muurinvartijoiden yhteisen rukousohjelman TV7:lla, jossa kerromme rukousarmeijan kuulumisia ja vierailemme maakuntien rukoilijoiden luona – ja tietysti rukoilemme yhdessä.

Haluamme olla isaskarilaisia tässä hengellisessä taistelussa, missä Suomi nyt on.

Tiedämme ajan haasteet ja ymmärrämme, että Suomelle on hyväksi rukous.

Jos olet yksi isaskarilaisista, liity Muurinaukossa-rukousarmeijaan oman maakuntasi viikoilla!

Nähdään rukousmuurilla!

Marita Rautio

Artikkeli on julkaistu Christina-lehdessä nro 1/2018.