Yhteisessä rukouksessa yhteisten päämäärien puolesta on voima, jota helvetin portitkaan eivät voi kestää. Muurinaukossa on kansallinen rukousarmeija, jota Herra Sebaot Pyhän Henkensä kautta johtaa.

Näky Suomen sofarista

”Työ on suuri ja laaja, ja me olemme muurilla hajallamme, kaukana toisistamme. Missä kuulette torven soivan, sinne kokoontukaa meidän luoksemme. Meidän Jumalamme sotii meidän puolestamme.” Neh. 4:19-20

Vuoden 2015 lopulla Herra kutsui TV7:ää olemaan Suomen sofar, joka kutsuu rukoilijoita yhteiseen rukousrintamaan. Herra on nähnyt ne lukemattomat, uskolliset esirukoilijat, joista monet yksin tai pieninä ryhminä ovat vuosia rukoilleet Suomen puolesta. Herran mielisuosio on tämän näkymättömissä olleen rukousarmeijan yllä, ja nyt Hän haluaa liittää rukoilijat yhteen rakentamaan rukousmuuria Suomen ympärille Raamatussa olevan Nehemian antaman kehoituksen mukaan.

Maakuntien rukoilijat nousevat rukousmuurille vartioon vuoroviikoin. Rukousviikko alkaa aina maanantaiamuna ja päättyy sunnuntai-iltana. Suomi on jaettu 12 maakuntaan kuten oheisessa kartassa.

paikkakuntien_kartta

Löydät oman maakuntasi vastuuviikot tästä:Muurinaukossa_maakuntien vastuuviikot 2019

Rukoilemme Suomen ja Israelin puolesta

Rukous Suomen puolesta on aina rukousta myös Israelin puolesta. (1. Moos. 12:3)

Rukousvuorossa olevan maakunnan rukoilijolle lähetetään rukousviikon alussa sähköposti, jossa on rukousaiheet tulevaksi viikoksi. Mukana on myös edellisinä viikkoina rukoilleiden maakuntien Herralta saamat viestit.

Äkilliset rukoustilanteet ja tarpeet

Äkillisiä rukoustilanteita varten sofar hälyttää kaikki rukoilijat rukoilemaan. Silloin lähetämme rukouskehotuksen kaikkien maakuntien rukoilijoille. Näin käytämme joukkovoimaa, jonka tehosta Raamattu antaa huikeita lupauksia:

Viisi teistä ajaa pakoon sata, ja sata teistä ajaa pakoon kymmenentuhatta! (5. Moos. 26:8)

Voiman lähde on Jeesuksen voitto Golgatalla, ja voitto on jo saatu.

Palaute rukousviikon jälkeen

Voit lähettää rukousviikon jälkeisenä maanantaina vapaamuotoisen yhteenvedon rukousviikon kokemuksista osoitteeseen marita.rautio (ät) tv7.fi. Kerro myös mahdolliset uudet ajankohtaiset rukousaiheet ja Pyhän Hengen antamat ilmestykset tai sanomat, jotta voimme jakaa ne seuraavaan rukousvuorossa olevaan maakuntaan rukoiltavaksi. Näin saamme voittoja isoissakin asioissa.

Kuinka liityn Muurinaukossa – rukousarmeijaan?

Ilmoittaudu itse tai ilmoita rukousryhmäsi mukaan Muurinaukkkoon alla olevalla ilmoittatumislomakkeella tai lähettämällä sähköpostia rukouskoordinaattori Marita Rautiolle, marita.rautio (ät) tv7.fi

Yhteys toisiin rukoilijoihin

Jos yhteystietosi saa pyydettäessä antaa muille maakuntasi rukoilijoille, merkitse rasti ilmoittautumislomakken kohtaan: Yhteystietoni saa antaa muille saman rukousviikon esirukoilijoille. Näin sinuun voidaan olla yhteydessä maakunnassasi järjestettävistä muista rukoustapahtumista kuten rukousilloista tai puhelinrukousketjuista.

Alla ilmoittautumislomake.
(mm. mahdolliset jo tiedossa olevat rukoustapahtumat ko. viikolla)
Yhteystietoni saa antaa muille saman rukousviikon esirukoilijoille

Huom! Lomakkeen tietoja käytetään vain Muurinaukossa-rukousarmeijaan liittyvään yhteydenpitoon.

 • Mutta Minä sanon teille

  Olemme kuulleet sanottavan – lehdissä, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa – että
  Suomen kansa harmaantuu ja mahdollisesti lakkaa olemasta sadan vuoden sisällä.
  Lapsia ei synny tarpeeksi. Elämisen vaikeus, itsekkyys, abortit ja monet syyt laskevat
  syntyvyyttä.

  Onko edessämme kansanmurha, kuoleman hengen voitto Suomessa?
  Ei niin, vaan kuten Jeesus sanoi: ”…mutta Minä sanon teille”. Jeesuksella on edelleen
  annettavana tulevaisuus ja toivo Suomelle. Esirukoilijoilla on paikka tässäkin. Rukoilemalla
  lasten ja nuorten tulevaisuuden puolesta voimme hengessä ”synnyttää” uutta sukupolvea.

  Olemme kuulleet sanottavan, ettei Suomen päiväkodeissa ja kouluissa saa puhua
  Jeesuksesta, ei rukoilla eikä laulaa hengellisiä lauluja tai virsiä. Se ei ole totta. Suomessa
  on edelleen uskonnonvapaus, ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kieltojakaan ei ole.
  Olemme vain tyhmästi ja kiltisti uskoneet valheiden isän valheet ja sulkeneet suumme.

  Mutta minä sanon teille: Puhukaa Jeesuksesta lapsille! Järjestäkää kotipyhäkouluja.
  Tukekaa ja kannustakaa uskovia opettajia ja varhaiskasvatuksen työntekijöitä.

  Olemme kuulleet sanottavan, että lasten vanhemmat eivät enää uskalla luottaa omaan
  vanhemmuuteensa ja käyttää vanhemman auktoriteettia, ja ristiriitaisia asiantuntijaneuvoja
  tulvii joka lähtöön. Lapset määräävät perheissä, ja samalla tuntevat turvattomuutta.

  Mutta minä sanon teille: rohkaiskaa vanhempia etsimään rukouksin viisautta lasten
  kasvatukseen Jumalalta, ihmeelliseltä neuvonantajalta. Lukekaa lapsille ja lastenlapsille
  Raamattua.
  Olemme kuulleet kerrottavan, että yhä useampi suomalainen ei usko Jumalaan, ja
  kristinusko katoaa kartalta muutamassa vuosikymmenessä.

  Mutta Jumala sanoo meille: Suomen kansa ei katoa vaan kasvaa ja loistaa Minun
  kirkkauttani tähän pimenevään maailmaan!

  Rukoillen kirkkautta kohti
  Marita Rautio
  Muurinaukossa – rukousarmeijan koordinaattori

  Rukoillaan yhdessä näiden ajankohtaisten aiheiden puolesta:
  – lasten syntyvyys Suomessa kasvuun
  – vanhemmille rohkeutta olla auktoriteetteja omille lapsilleen
  – että kaikki Suomen lapset saisivat kuulla Jeesuksesta
  – keskinäistä rakkautta ja kunnioitusta sukupolvien välille,
  isien ja lasten sydänten kääntymistä toistensa puoleen

  Kolumni on julkaistu Christina-lehdessä 1/2019
 • Tee minusta rukous puolesta maan

  Tehokkain evankelista on sellainen, joka on itse kulkenut vaikean tien pimeydestä valoon. Hän osaa tavoittaa samassa tilanteessa olevat ihmiset, samaistua heihin ja uskottavasti kertoa pelastuksen toivosta Jeesuksessa. Oma kipu ja ahdistus on muuttunut vahvaksi työkaluksi Jumalan käyttöön.

  Samaistuminen on avain myös rukoustyössä. Jumalan kättä liikuttavaa esirukousta syntyy silloin, kun esirukoilija antaa sydämensä murtua rukouksen kohteena olevien ihmisten tai tilanteiden takia. Sitä ei ihminen itsestään halua. On paljon helpompi rukoilla ulkopuolisena – tai pahimmillaan ylhäältä päin. Silloin on lähellä hurskas farisealainen taparukous.

  Saadakseen esirukoilijasta astian jaloa käyttöä varten, Jumala antaa esirukoilijan monesti kulkea niiden koetusten läpi, joiden puolesta Hän kutsuu rukoilemaan. Omat ja lähipiirin sairaudet, taloudellinen ahdinko tai oman asuinympäristön turvattomuus tuottavat aitoa, sydämen pohjasta nousevaa esirukousta.

  Pyhä Henki voi sytyttää rakkauden ja rukouskutsun myös ilmestyksen kautta. Olen muutaman kerran kokenut, kuinka joku tilanne, kansa tai alue, jota kohtaan ajatukseni on lähinnä ollut ”evvk – ei voisi vähempää kiinnostaa”, on hetkessä tullut tärkeäksi, kun Jumalan Henki on antanut ilmestyksen siitä. Viimeksi niin kävi muutama viikko sitten, kun tapasin uskovan veljen, joka kertoi maansa ja kansansa jakautuneesta tilanteesta. Aivan tavallinen keskusteluhetki sai uuden syvyyden, kun yhtäkkiä tunsin sisäistä kipua tuon kansan tilanteesta. Näin hengessäni maan tilanteen ja siihen johtaneet syyt. Mieleeni nousi samantien, että on alettava rukoilemaan sen puolesta, ja ehkä lähdettävä paikan päälle rukoilemaan.

  Olenkin oppinut olemaan varovainen silloin, kun joku rukousaihe tuntuu etäiseltä eikä rukous tunnu kohoavan. Juuri silloin Jumala saattaa antaa rukousaiheen, johon itse en olisi tarttunut, ja nöyryyttää ajatusmaailmani ahtautta. Tai Hän vie vaikeisiin tilanteisiin pehmittääkseen sydämen rukoukseen. Lopulta – miten huimia näkymiä avautuukaan, kun Pyhä Henki näyttää, mitä Hän haluaa asialle tehdä rukousten kautta.

  Esirukoustyö Pyhän Hengen johdossa on yllättävää ja innostavaa.

  Tervetuloa siunatulle epämukavuusalueelle!

  Marita Rautio

  Suomen esirukoilijoiden maakunnallinen rukousarmeija kulkee nimellä Muurinaukossa-rukousarmeija, ja on samanniminen kuin esirukoilijoiden tv-ohjelma. Jos kuulet sofarin kutsuvan, liity mukaan!

  Artikkeli on julkaistu Christina-lehdessä 6/2018.

 • Palapelia kokoamassa

  Palapelin rakentaminen on koukuttavaa. Kun isosta palapelista saa ensimmäiset palat yhteen, ei puuhaa malttaisi lopettaa millään. Jos palapeli jää näkyvään paikkaan pöydälle, se kerää ympärilleen huomaamatta yhden ja toisenkin ohi kulkevan. Meillä palapeliä on parhaimmillaan koonnut useampi sukupolvi, siitä on tullut yhteinen haaste.

  Jossain vaiheessa eteen tulee harmitustakin. Palahan on aivan selvästi osa tuota metsää – miksi pala ei sovi vaikka kuinka yritän? Joskus pala sopiikin, kun sitä kääntelee eri asentoihin. Joskus taas ei millään – ja myöhemmin selviää, että eihän se metsää ollutkaan, vaan vihreäpukuisen naisen hameenhelma :). Omat oletukset vievät usein turhiin yrityksiin.

  Oppisimmekohan jo rakentamaan myös Kristus-ruumiissa yhteyttä niin, että kokonaisuus alkaisi tulla näkyviin? Esirukoilijat kulkevat tienraivaajina edellä tässäkin. Joillekin on annettu kutsu ja tehtävä nähdä ”palapelin” malli, täydellinen esikuva Kristus-ruumiista, joka on valtaistuinsalissa Isän edessä, ja jota Jeesus kehotti rukoilemaan: Tapahtukoon maan päällä niin kuin on taivaassa.

  Verratessaan taivaan mallia rakenteilla olevaan Kristus-ruumiiseen esirukoilija joutuu toteamaan, että monessa kohdassa ”palat” ovat aivan väärillä paikoilla. Oikeat palat eivät löydä paikkaansa, ennen kuin väärillä paikoilla olevat on siirretty muualle. Siinä onkin iso esirukoustehtävä. Kun Jumala saa osoittaa ihmiselle sen paikan, mihin tämä on alusta alkaen tarkoitettu, löytyy lepo ja rauha, ja Jumalan voima pääsee virtaamaan Kristus-ruumiin jäsenestä toiseen vapaasti.

  Joskus riittää se, että ”palaa” käännetään toiseen asentoon, ja se istuu yhtäkkiä paikalleen helposti ja napakasti. Omaa palvelutyötäkin kannattaa aika ajoin tarkastella rukouksessa ja Sanan valossa ja varmistaa, että se on linjassa Jumalan tahdon kanssa. Varsinkin jos työ tuntuu jatkuvasti raskaalta ja alttiuden kengät hiertävät jalkoja, on tauon paikka. Paholainen yrittää valheillaan vakuuttaa, että kunnon palvelijan kuuluukin ahertaa niin, että lähes uupuu taakan alle. Sitä ei kannata uskoa! Jeesuksen antama ies on sovelias ja kuorma keveä.

  Nyt on aika varmistua omasta palvelupaikasta ja siitä, että varustus on sopiva. Se ei ole vain oma etusi, vaan koko Kristus-ruumiin etu. Suomen hengellinen jälleenrakennus on alkamassa, ja se alkaa seurakunnasta.

  Rakentavin terveisin

  Marita Rautio

  Kuuletko sofarin kutsuvan? Liity Muurinaukossa-rukousarmeijaan!

  Artikkeli on julkaistu Christina-lehdessä 5/2018.

Kaikki kolumnit

Muurinaukossa -esirukoilijoiden tv-ohjelman tarkoitus on edelleen vahvistaa Muurinaukossa-rukousarmeijaa. Muurinaukossa tullaan näkyväksi, ja tv-ohjelman kautta saamme nähdä, kuinka Jumalan voima toimii usein hyvin erilaisissa, joskus varsin vaatimattomissakin puitteissa. Tv-ohjelma haluaa rohkaista ja vahvistaa rukousarmeijaa. Rukoilijat voivat liittyä kotonaan tv-ohjelmien rukouskokouksiin ja olla vahvistuksena rukouksessa. Siten he voivat saada myös laajempaa kuvaa Suomen rukousaiheista, ja rohkaistua siitä, miten moninaista rukous on.

Muurinaukossa-tv-ohjelmissa tavataan maakuntien rukoilijoita ja rukousryhmiä eri puolilla Suomea, sekä liitytään erilaisiin rukoustapahtumiin.

Rukouskoordinaattori Marita Rautio luotsaa tv-ohjelmia ja kertoo myös ajankohtaisia ja profeetallisia näkymiä. Pääset katsomaan sarjan jaksoja tästä linkistä.

Kansallinen paasto- ja rukouspäivä joka toinen kuukausi

Joka toinen kuukausi rukoilijat kokoontuvat yhteen kansallisena paasto- ja rukouspäivänä TV7:n lähettämän suoran rukousohjelman yhteydessä. Ohjelmassa kuulemme terveisiä maakuntien rukoilijoilta, ja rukoilijat voivat myös lähettää tv:n välityksellä esirukouksia koko suuren rukoilijajoukon rukoiltavaksi. Voit lukea lisää paasto- ja rukouspäivistä täällä.

Nähdään rukousmuurilla!

Marita Rautio
Rukouskoordinaattori / Muurinaukossa
marita.rautio (ät) tv7.fi
P. 050 569 7377

Marita ja sofar

På kartan här invid har Finland delats in i 12 områden som ungefär motsvarar landskapsgränserna.

paikkakuntien_kartta

Kartan visar när landskapen har böneansvar under en 12 veckors period. Klicka på kartan för att se den i större format. Böneveckorna för de olika landskapen finns angivna för hela 2018. Du ser här : Muurinaukossa_maakuntien vastuuviikot 2019 — tyvärr endast på finska – vilka böneveckor ditt landskap ansvarar för.

 

Hur går vi med i bönefronten?

Böneveckan inleds på måndagmorgon och slutar på söndagkväll. Anmäl dig eller din bönegrupp till TV7:s koordinator för ”Muurinaukossa” -bönearmén Marita Rautio antingen via anmälningsblanketten (nedan) eller per epost ( marita.rautio (ät) tv7.fi ).

Böneämnen

Vi skickar veckans böneämnen till alla som anmält sig per e-post i början på veckan. I en bilaga finns uppdaterade böneämnen som det är bra att särskilt lyfta upp i bön – om Anden så leder. Böneämnena sänds åtminstone tills vidare ut på finska, men hjälp med översättningen kan ordnas vid behov.

Bönesamlingar och kontakt med andra bedjare

Bedjarna kan vara i kontakt sinsemellan om de ger oss lov att ge kontaktuppgifter till andra samma veckors bedjare (se anmälningsblankett och kryssa beträffande ruta). De kan även ordna gemensamma bönesamlingar, 24/7-bön, telefonkedjor och så vidare.

Anmäl om bönesamlingar till (marita.rautio (ät) tv7.fi), så kan vi informera om dem på våra nätsidor i samband med böneveckorna.

Rapportering: Vad har Gud talat er?

Skicka en fritt formulerad rapport om erfarenheter under böneveckan till ( marita.rautio (ät) tv7.fi ) måndagen därpå. Berätta också om nya aktuella böneämnen och budskap som den Helige Ande gett. Nya böneämnen och budskap sänds vidare i början på veckan till följande landskap som fortsätter att be för dem i sin tur. På så sätt får vi segrar också i större saker.

Mer information

Kontakta koordinatorn för bönearmén Marita Rautio, på finska eller svenska:
e-post: marita.rautio (ät) tv7.fi
tfn 050 569 7377

Anmälning

Anmäl dina uppgifter: namn, address, postnummer, ort, tel.nr., och e-post till: marita.rautio@tv7.fi eller fyll i anmälningsblanketten ovan på sidan.

Om du anmäler din bönegrupp eller församling, skriv även namnet och adressen om dessa.