Kiitollisuus ja sitoutuminen tuovat siunauksen

Kiitos Jumalalle, vihdoinkin on ollut lämpimiä aamuja ja olemme Martin kanssa voineet juoda aamukahvin ulkoterassilla. Kiireettömyys luo levollisen olotilan, kun ympärillä on vielä niin kaunista ja hiljaistakin. Näissä päivissä, joissa ei ole velvollisuuksia eikä tarvitse katsoa kelloa ollakseen sovitusti jossain määräaikaan mennessä, vallitsee ihmeellinen levollisuuden tunne. Kiitollisena saan elää tätä kesää, tässä maassa ja juuri näiden ihmisten kanssa. Saan olla Jumalan lapsi ja elää tietoisena siitä, että minusta pidetään huolta.

Jumala muistutti minua Pyhän Henkensä kautta kiittämään myös TV7:stä. Se on Häneltä saatu lahja Suomen kansalle ja naapurimaille. Hän on antanut kanavan, joka kertoo Hänen armoteoistaan ja siitä, kuinka voimme pelastua ja säilyä uskossa. Lähi-itää käsittelevät uutiset ja muut Israelia käsittelevät ohjelmat ovat suuri lahja meille, jotka ymmärrämme Israelin kansan ja maan Raamatullisen merkityksen.

Kanava on myös haaste meille uskoville: ymmärrämmekö, millaisen lahjan Isä on TV7:ssä meille antanut? Pidämmekö huolta esirukouksin ja taloudellisesti, että kanava voi jatkaa toimintaansa? Jumala koettelee uskoamme ja sitä, arvostammeko asioita ja niitä ihmisiä, joiden kanssa yhteistyössä työtä teemme. Evankeliumin vapaa julistustyö Suomessa on suuri Jumalan antama lahja. Mikäli aliarvioimme tämän Jumalan siunauksen, menetämme siunauksen.

Järjestimme viime sunnuntaina Lohjansaaren seurantalolla Vanhanajan seurat. Seurantalo on 101 vuotta vanha ja se sopii hyvin Vanhanajan seurojen pitopaikaksi. Ystäviä tuli sali täyteen ja saimme laulaa ja kuunnella uskoa rohkaisevia, evankelioivia puheita. Ulkona oli ihana kesäsunnuntai. Aloitimme tilaisuuden laululla:”On kesän kirkas huomen ja suvi sunnuntain.” On aina ihana tavata ystäviä ja siunata jokaista Jeesuksen rakkaassa nimessä. Yhteiset tilaisuudet, joissa saamme vahvistua uskossa, lujittavat suhdettamme Jeesukseen. Ne luovat myös yhteyttä ja rakkautta toinen toisiamme kohtaan. Uskovien keskinäinen rakkaus ja yhteiset tapaamiset, missä Jeesus saa olla keskiössä, ovat kuin suojamuuri pahuuden voimia vastaan. Pahuus ei voi voittaa rakkautta. Kun meillä on uskon kilpi suojanamme ja hengen miekka kirkkaana, olemme Jeesuksen veren turvassa voittamattomia.

Lohjansaari on ihana, vehreä asuinpaikka monine lehtipuineen. Lohjanjärvi pilkottelee milloin mistäkin tien mutkasta ja välillä saarten välissä olevien siltojen molemmilta puolin. Iloitsemme kodistamme Saaren perukoilla. Lohjansaaren kyläyhdistys on vireä ja seuratoiminta vilkasta. Nuoria perheitä muuttaa koko ajan Lohjansaareen asumaan. Raamattu kehottaa meitä olemaan siunauksena siellä, missä asumme. Mekin olemme järjestäneet Lohjalla yhdessä Lohjan TV7:n tiimin kanssa kaksi kertaa vuodessa Sittenkin toivoa -tapahtumia. Sain kuulla Esko Palomäeltä, joka on tapahtuman puuhamiehiä, että tapahtumia on järjestetty jo 20 kertaa. Sitoutuminen ja kuuliaisuus ovat tärkeitä. Jumala etsii hänelle uskollisia ja periksi antamattomia työntekijöitä, jotka eivät luovuta heti ensimmäisten vastoinkäymisten edessä.

Olen törmännyt yhä lisääntyvään ja huolestuttavaan asiaan Jeesukseen uskovien isovanhempien kohdalla. Monien aikuiset lapset eivät halua, että isovanhemmat kertovat lapsenlapsille Jeesuksesta. Usein sukuun tullut, uskoton aviopuoliso vaikuttaa siihen, ettei uskon asioita saa puhua heille eikä lapsille. Tämä on kipeä asia isovanhemmille, jotka ymmärtävät, että parasta lapsille on kertoa heille kuuluvasta iankaikkisesta perinnöstä. Nuoret vanhemmat jopa kieltävät isovanhempia tapaamasta lapsenlapsiaan. Rukousta ei voi onneksi kieltää, ja esirukous murtaa pikku hiljaa lujimmatkin vastustukset. Rakkaus on väkevämpi kuolemaa, sitä eivät voi suuret vedetkään sammuttaa, sillä rakkaus on lahja Jumalan.

Katselin lapsenlastamme, 13-vuotiasta poikaa. Hän oli käymässä luonamme, ja hän haluaa aina aamulla aamuhartaudessa lukea päivän raamatunkohdat. Rukoilimme yhdessä ja saimme siunata häntä. Paapan kanssa vietetyt aamuhartaudet, jotka ovat tapana myös yhteisellä talvilomalla Lapissa, jäävät varmasti positiivisesti nuoren pojan tunnnemuistiin vaikuttamaan.

Jeesus kiitti taivaallista Isäänsä sanoen:”Minä ylistän sinua Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut nämä asiat viisailta ja älykkäiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt” (Matt. 11: 25-26).

Mirja