Kesä kauneimmillaan

Viimeinen viikko on menossa ennen kesälomaa eli loma on vielä paremmalla puolella. Olimme koko työyhteisönä viettämässä kesäretkeä Haltian luontokeskuksessa. Oli kiva päivä, ja Haltia on mainio kohde viettää isollakin porukalla retkipäivää. Meitä seiskalaisia onkin jo niin iso porukka, että on oikein mietittävä, minne jokavuotisen kesäretken teemme. Rukouksen kautta tämäkin paikka minulle aukeni. Kyllä Pyhä Henki on ihana.

Katselen ikkunasta lintujen talipallotelinettä, jonka jo meinasin kesän koittaessa heittää menemään. Talipallot ovat linnnuille näköjään mieluista syötävää kesälläkin, ja siinä ne vieri vieressä talipalloa nokkivat. Näyttää siltä, että porukkaa tulee syömään aina vaan runsaammin. Taidan hemmotella lintuystäväni ihan piloille, ne kun ovat niin suloisia ja kauniita. Voisin vain istua ja katsella lintujen pyrähdyksiä ja hyppelyä. Kovin ovat levottomia ja kiireisen tuntuisia.

Harmittaviakin asioita tulee välillä eteen. Ihmettelimme, kun Christina-lehteä ei alkanut kuulua. Uuden lehden sovittu lähetyspäivä on maanantai, kun lehti painetaan perjantaina. Tilaajille sen pitäisi tulla keskiviikon postissa, viimeistään torstaina. Nyt on lehti jo viikon myöhässä. Soitin Arkmedian painoon ja sain selville, että olivat unohtaneet lähettää lehdet. Ei tullut mieleen kurkata työlistaa. Keskuksen puhelin on soinut niin, että Minttu on ollut ihan hätää kärsimässä. Meille ei painosta tullut minkäänlaista ilmoitusta tai selitystä. Asia selvisi vasta kun otin selvää ja yhteyttä painotaloon.

Sanotaan, että homma hoituu niin hyvin kun sen huonoin lenkki toimii. Vaikka kaikki muut osat pelaavat mutta yksi osatekijä reistailee, koko ketju kärsii ja lopputulos ei ole hyvä. Niin kävi tässäkin asiassa. Seurailen, kuinka jatkossa lähetyspuoli toimii. Mikäli lehden huono toimitus jatkuu, on vaihdettava painotaloa. Olen kyllä tyytyväinen lehden painojälkeen, joten toivoisin jakelunkin jatkossa toimivan. Aloitan rukoilemisen jo seuraavan lehden puolesta ja painotalon toiminnan puolesta, jotta pystyisivät toimimaan sovitulla tavalla ja Christina-lehti saapuisi tilaajille oikeaan aikaan.

Tässä kirjoittaessani katselen järvelle ja huomaan jonkun ison ruskean otuksen uivan rantaamme kohti. Lähemmäksi tultua huomaan sen hirveksi. Iso otus ui rytmikkäästi ja tehokkaasti. Onneksi se nousee ylös naapurin rantaan. Enpä ole ennen nähnyt moista. Mitenkähän sitä reagoisi, jos uidessa tulisi iso ruskea pää vastaan?

Olen haastatellut suorien rukouspuhelinvastaajien koordinaattorin osa-aikaiseen toimeen hakevia. Heitä on yllättävän monta, jotka ovat kiinnostuneita tehtävästä. Osa-aikaisuus ja sitoutuminen ei kuitenkaan kaikille sovi. Sopivia hakijoita on useita ja pyydän Pyhää Henkeä johdattamaan tässäkin asiassa. Rukouspuhelinvastaajien työ on todella tärkeää, ja koordinaattorin on oltava kokosydämisesti mukana ohjaamassa ja johtamassa.

Olin käymässä Tallinnan-toimistolla tervehtimässä henkilökuntaamme. Siellä oli pöytä koreana ja iloinen joukko odottamassa. He lauloivat minulle, kun ovat laulukansaa. Mukaan tuli myös virolainen TV7-kanavien esirukoilija. Hän rukoilee joka päivä puolestamme. Saimme Martin kanssa tärkeän profetian, joka juuri tähän vaikeaan aikaan kävi ihmeellisesti kohti. Saimme myös uutta toivoa tuovia lupauksia. Koska työ on Jumalan ja Hän on siihen kutsunut, Hän myös pitää huolen palvelijoistaan, jotka uskollisesti tehtäväänsä hoitavat. Rukoilimme kaikki yhdessä ja näin saimme siunata toinen toisemme kesäloman viettoon.

Virossa tehdään todella hyvää työtä ja pieni joukko on hyvin yhtenäinen. Taevas TV7 on kasvanut ja saanut uusia katsojia erikoisesti nuoresta ikäpolvesta. Viron nuorison ja työikäisten keskuudessa on havaittu kiinnostusta uskonnollisiin arvoihin. New age ei enää tyydytä vaan kaivataan todellista vapautta. Ja sehän löytyy Jeesuksen syvällisestä tuntemisesta.

Sain kuulla monia ihmeellisiä kertomuksia siitä, mitä Jumala on tehnyt päästämällä vangitut vapauteen. Vain Jumala näkee vangitut sydämet. Vain Hän tietää totuudellisen tien vapauteen. Sisäisen ihmisen vapautuminen näkyy myös ulkoisena vapautensa, sillä vapauteen Kristus vapautti meidät.

”Kun kuljet tässä päivässä tässä maisemassa,
vielä tässä maisemassa,
pane muistiin apilaniityt
ja lammet lumpeineen
ja sydämeen kaikki laulut ja usko huomiseen.”
Maaria Leinonen

 

Mirja