Joukkovoimaa!

Jumalan kansalla on hallussaan joukkovoima, jota helvetin portitkaan eivät kestä: yhteinen rukous. Jeesus on luvannut kuulla ja vastata jo silloin, kun kaksi tai kolme rukoilee yksimielisesti Hänen nimessään. Entä sitten isommassa mittakaavassa: Viisi teistä ajaa pakoon sata, ja sata teistä ajaa pakoon kymmenentuhatta (3. Moos. 26:8). Miksi niin harva innostuu tästä lupauksesta? Miksi rukouskokoukset eivät pullistele väkeä?

Ehkä et vielä ole kokenut sitä yhteyttä, mikä tekee nuivasta (kaikella kunnioituksella) ja väsähtäneestä rukouskokouksesta elävän, palavan ja Pyhän Hengen johdossa etenevän voittosaaton. Sellainen rukouskokous antaa toivon näköaloja, kukistaa vihollisen linnoituksia, pitää vanhurskauden voimassa – ja antaa rukoilijalle itselleen voimaa.

Sellaisessa rukouskokouksessa on jokaisella jotain annettavaa. Rukoilijat eivät ole paikalla valmiin ostoslistan kanssa odottaen vuoroaan esittää lista ääneen Jumalan ja seurakunnan kuultavaksi. He ovat paikalla innokkaina kuuntelemaan Jumalaa, joka on läsnä. He kuuntelevat aktiivisesti toisten rukoillessa, ja ovat valmiina liittämään Hengen tuomia sanoja, kuvia tai rukouksia edelliseen rukoukseen.

He eivät vertaile rukoustensa pituutta tai äänenvoimakkuutta vaan tuovat esiin sen, mitä Henki kulloinkin antaa: joskus se on yksi sana, joskus Raamatun kohta, joskus sanatonta huutoa Herran puoleen, joskus kutsu polvistua Herran eteen, joskus riemullista hyppelyä Daavidin tyyliin.

Yhteisen rukouskokouksen fokus tulisi olla kaikkivaltiaassa Jumalassa ja Hänen sanassaan. Näkökulmamme esirukousaiheisiin on Jumalan näkökulma. Emme julista ongelmia emmekä olosuhteita, vaan kuuntelemme, mitä Herra puhuu eri tilanteista ja niin voimme julistaa Herran antamalla auktoriteetilla: Tapahtukoon tässäkin asiassa maan päällä niin kuin on taivaassa!

Rukouskokous voi kestää vähän tai kauan. Rukousaiheita voi olla yksi tai monta. Rukousaiheet voivat olla Herran edeltä osoittamia, tai yllättäen kokouksen aikana esiin nousevia. Herran tahdon mukaiset rukoukset kuullaan aina, ja niistä voi kiittää jo etukäteen. Valmistaudu kuitenkin myös siihen, että Jumala voi vastata suvereenisti ja tuoda läpimurron rukouksen aikana!

Tällainen tehtävä ja auktoriteetti on Jumalan kansalle annettu. Et varmasti malta olla liittymättä yhä kasvavaan rukousarmeijaan, joka on kansamme toivo Suomen täytettyä 100 vuotta.

Ja vielä paljastan salaisuuden: Pyhän Hengen johtama yhteinen rukous johtaa siihen, mitä odotamme: että me olisimme täydellisesti yksi, niin että maailma ymmärtäisi, että Jumala rakastaa jokaista ja on lähettänyt pelastuksen, Jeesuksen.

Nähdään rukousmuurilla!

Marita Rautio

Artikkeli on julkaistu TV7 Ystävälehdessä v. 2017