Vapautta Pohjanmaan taivaan alla

image

Ajelimme viikonloppuna Pohjanmaalle, Seinäjoen seudulle. Kitonojan kirkossa oli lauantaina TV7-ilta. Ystävät olivat tämän yhteiskristillisen illan järjestäneet. Tiesimme, että meitä odotettiin ja siksi sinne oli hyvä mennä.

Pohjanmaata lähestyessämme avautuivat laajat pellot tien molemmin puolin. Taivas oli auki kauniin sinisenä laajojen peltoaukeamien yläpuolella. Valkoiset kumpupilvet purjehtivat rauhallisesti taivaanrannalla. Tunsin suurta vapautta katsellessani laajaa taivaankaarta. Täällä Pohjanmaalla on taivas auki. Olisivatpa myös ihmisten sydämet auki evankeliumille, sitä matkatessamme rukoilin. Kitinojan kirkko on kaunis, pieni kivikirkko keskellä kylää. Maisema on viehättävä ja kodikas. Meidät otettiin sydämellisesti vastaan ja saimme viettää lämminhenkisen illan Jumalan Pyhän Hengen läsnäolossa.

Seuraavana päivänä, joka oli sunnuntai, ajoimme sitten kotiin Tapiolaan. Maanantai-iltana Martti ja tekninen johtajamme Juhani lähtivät käymään Jerusalemin toimistolla. Siellä odottivat monet tapaamiset, monia asioita on hoidettavana. Elämme touhukasta ja kiireistäkin aikaa. Ei tässä muurin rakentamisessa ennätä kuunnella Sanballadeja eikä Topiakseja, jotka yrittävät estää työnteon niin kuin Nehemian aikaan. Nyt on otollinen aika, nyt on pelastuksen päivä. Muuri on saatava valmiiksi ja Kristuksen seurakunnan on valmistauduttava ylösottoon. Siihen Raamattu meitä kehottaa. Ei ole aikaa turhanpäiväiseen riitelyyn.

Sain juuri puhelun, jossa taas kiitettiin ”ihanasta” kanavasta ja sen hyvistä ohjelmista. Vastaavia palautteita on paljon. Kun kierrämme Martin kanssa Suomea, saamme hyvän vastaanoton ja kuulemme kanavan katsojilta, miten Jumalan Pyhä Henki on koskettanut heitä ja esirukoukset on kuultu. Eräs tapaamani henkilö sanoi tässä taannoin, että miten tultiin ennen toimeen, kun ei ollut TV7 kanavaa. Jos se loppuisi olisi se ihan kamalaa. Olen samaa mieltä, se olisi suuri tappio. Suorat rukousohjelmat ovat erityisen tärkeitä. Rukoilijat tulevat uskollisesti rukoilemaan katsojien lähettämien rukousaiheiden puolesta. Samoin vapaaehtoiset rukouspuhelinvastaajat saapuvat
ottamaan rukouspyyntöjä vastaan oli sää mikä hyvänsä. Heidän tekemänsä työ on äärimmäisen tärkeää ja siunattua. Rukous itsensä ja toisten puolesta on niitä suurempia etuoikeuksia Jumalan lapsena. Tiedämme, että meillä on rukouksia kuuleva Jumala, rakas Isä.
TV7 kanava on erityisesti rukouskanava. Meillä on viikoittaisten suorien rukousohjelmien lisäksi säännöllinen paasto ja -rukousilta kahdeksan viikon välein. Näissä ohjelmissa rukoillaan koti-usko ja isänmaan -asioiden puolesta sekä Israeliin liittyvien teemojen puolesta.
Olemme koordinoineet rukousviikot ympäri Suomea. On tärkeää rukoilla oman asuinalueen ja maakunnan puolesta säännöllisesti. Kannetaan naapureitamme ja kuntamme päättäjiä Jumalan eteen.

Työntekijämme rukoilevat ja ylistävät joka aamu rukoushuoneessamme. Jokaisen ohjelman alussa tuotantohenkilökunta ja ohjelman tekijät rukoilevat. Rukoilemme toistemme puolesta aina kun näemme toisemme sitä tarvitsevan.

Minulla oli kova yskä ennen Kitinojalle lähtöä, ja ajattelin etten pysty puhumaan, enkä olemaan edes tilaisuudessa. Viron kanavapäälikkömme Päivi Pitko soitti ennen lähtömme jonkin työasian takia. Hän kuunteli yskimistäni ja sanoi, että nyt kyllä rukoillaan sinun puolestasi ja hän rukoili voimallisesti. Yskä väistyi ja sain olla vapaasti tilaisuudessa. Pystyin puhumaan ja rukoilemaan
ihmisten puolesta. Kiitos Jumalalle ja kiitos näistä rakkaista työntekijöistämme.

Jeesus kehottaa meitä kantamaan toinen toistemme kuormia. Jeesus on esirukoilijamme ja puolustajamme. Hänen nimessään saamme tulla aina uudestaan ja uudestaan Isän eteen kaikkein pyhimpään. Hän ottaa meidät vastaan sellaisena kuin olemme. Kanavalta kuuluu laulu: “Siunaan, siunaan, siunaan sinua. Rukoilen, rukoilen, rukoile puolestasi.” Sitä minä haluan tehdä: siunata ja rukoilla.

Mirja

 

503870d3-094a-4531-88f6-fb89976f56df